NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Oslo, Norway

  Recent Locations

   GLOBUSRULETT LIVE: - Oddvar Brå og Hans Wilhelm Steinfeld om Sovjetunionen in Oslo


   • GLOBUSRULETT LIVE: - Oddvar Brå og Hans Wilhelm Steinfeld om Sovjetunionen Photo #1
   1 of 1
   February 4, 2020

   Tuesday   7:00 PM

   Torgg 16
   Oslo, Oslo 0181

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   GLOBUSRULETT LIVE: - Oddvar Brå og Hans Wilhelm Steinfeld om Sovjetunionen


   Han vokste opp med atomtrusselen i den kalde krigen, så ble han skiløper og konkurrerte mot fryktinngytende sovjetrussere på deres hjemmebane. Legenden Oddvar Brå forteller sin historie om imperiet som ikke lenger fins.

   Globusrulett er en ny stjerne på den norske podcast-himmelen, startet i september av reisereporter Thorkild Gundersen og globetrotter Gunnar Garfors. Sistnevnte har besøkt alle verdens 198 land minst to ganger, og nå lager duoen program om hver eneste nasjon på kloden. Pluss noen heftige byer. Og noen land som bare forsvant.

   Som i kveld, når det falne imperiet Sovjetunionen skal under lupen. En myteomspunnet, skremmende, men også spennende nabo mange nordmenn har vokst opp med. Vi visste ikke helt hva de drev med der borte bak jernteppet, men vi visste at de var en stor trussel, med sine mange atomvåpen og uberegnelige ledere.

   NRK-legenden Hans Wilhelm Steinfeld har vært «stemmen fra Moskva» i en årrekke, og var korrespondent i hovedstaden fra 1980 og i fire perioder. Han har opplevd Sovjetunionen fra innsiden, og var tidsvitnet da imperiet gikk i oppløsning. Steinfeld har gjort flere intervjuer med Gorbatsjov og Jeltsin, og har et vell av personlige historier han gjerne deler.

   Den kalde krigen var på sitt kaldeste i mars 1951. Det er også måneden da Hans Wilhelm Steinfeld blir født i Bergen, og Oddvar Brå i Hølonda. Oddvar har følt pusten av Sovjet i nakken hele livet – fra han som guttunge lærte hvordan han skulle gjemme seg ved et atomangrep – til Jevgenij Beljajev og Nikolaj Bazjukov jagde ham rundt i skiløypene på 70- og 80-tallet.
   Og så var det denne Aleksandr Zavjalov, da. Først knakk han staven til Oddvar.
   Så ble han intervjuet av Hans Wilhelm.

   Velkommen til legendenes aften på Rockefeller 4. februar.
   LES MER PÅ NETTSIDEN


   Bill. kr. 225,- + bill.avg. 18 år leg. Dørene åpner kl. 19.00

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near GLOBUSRULETT LIVE: - Oddvar Brå og Hans Wilhelm Steinfeld om Sovjetunionen. Book your stay now!