NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Helsinki, Finland

  Recent Locations

   PERUTTU: RAOUL BJÖRKENHEIM & YAMAR THIAM SENELECTIC UNIVERSE, GALAXY in Helsinki


   • PERUTTU: RAOUL BJÖRKENHEIM & YAMAR THIAM SENELECTIC UNIVERSE, GALAXY Photo #1
   1 of 1
   April 9, 2020

   Thursday   7:00 PM

   Helsinki, Finland 00250

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   PERUTTU: RAOUL BJÖRKENHEIM & YAMAR THIAM SENELECTIC UNIVERSE, GALAXY

   Tapahtuma on valitettavasti peruttu koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

   Ostetuille lipuille voi hakea hyvityksen Tiketistä. Kätevin tapa palauttaa peruuntuneen tapahtuman liput on palautuslomakkeen kautta osoitteessa https://www.tiketti.fi/palautalippuja. Huomioithan, että Tiketin asiakaspalvelu saattaa olla ruuhkautunut, ja palautuksen saamisessa voi kestää hetki. Kiitos ymmärryksestä!

   Voit myös postittaa ostetut liput Tiketille yhdessä IBAN-tilinumerosi ja yhteystietojesi kanssa.
   Osoite: Tiketti Oy, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki

   HUOM! Lippupalautuksia ei voi tehdä R-kioskeilla.

   Pahoittelemme tilannetta!

   Raoul Björkenheim & Yamar Thiam Senelectric Universe

   Raoul Björkenheim kitara
   Mikko Innanen saksofoni
   Pauli Lyytinen saksofoni
   Jori Huhtala basso
   Ilmari Heikinheimo rummut
   Yamar Thiam tama (puhuvarumpu)
   Pape Sarr sabar-rumpu
   Libasse Sall sabar-rumpu
   Ousseynou M'baye sabar-rumpu

   Kulttuurit kohtaavat ja uudet horisontit avautuvat, kun Senelectric Universe tuovat yhteen Mbalax-rummutuksen ja Raoul Björkenheim Triadin vapaana liitävän jazz-energian. Afrikkalaisten ja Suomalaisten muusikoiden riemastuttava yhteissoitto on konkreettinen esimerkki musiikin rajoja rikkovasta voimasta. Tätä joukkoa kuunnellessa on helppo tunnistaa jazzin afrikkalaiset juuret.
   Björkenheimin yhteistyö Mbalaxin kanssa alkoi vuonna 1993, kun legendaarinen Krakatau-bändi äänitti Ylen studiossa näiden samojen senegalilaisten taitureiden kanssa musiikkia, joka jatkoi sitten elämäänsä yhteisillä keikoilla. Triad jatkaa siitä mihin Krakatau jäi - mutta uusin kappalein ja tuoreesta näkökulmasta.
   Triad on rumpali Ilmari Heikinheimon ja Björkenheimin jo lähes vuosikymmenen kestäneen yhteistyön tulos. Jori Huhtalan säkenöivä basson soitto on aiemmin tullut tutuksi Björkenheimin eCsTaSy:sta, ja nyt hän on liittynyt uutena voimana Triadiin. eCsTaSy:sta myös tuttu Pauli Lyytisen ja Mikko Innasen voimallinen puhallinsektio kohottavat afrikkalaisten muusikoiden räjähtävään energiaan.
   Yamar Thiam, Pape Sarr, Libasse Sall and Ousseynou M'Baye ovat tuttuja vuonna 1992 perustetusta Mbalax-ryhmä Galaxysta. Lukuisia soittolavoja kiertänyt bändi sai Suomi-palkinnon vuonna 2005. He ovat soittaneet myös mm. Hasse Wallin, Eero Koivistoisen ja Seppo Kantosen kanssa.

   GALAXY

   Pape Sarr (Senegal) - basso ja sabar-rummutYamar Thiam (Senegal) - tama (puhuva rumpu), laulu ja sabar-rummut
   Rane Diallo (Senegal) - laulu ja saksofoni
   Libasse Sall (Senegal) - kitara, laulu ja sabar-rummut
   Ousseynou Mbaye (Senegal) - rummut, sabar-rummut ja laulu
   Goran Mrdja - kosketinsoittimet
   Ismaila Sane (Senegal) - sabar- ja djembe-rummut ja laulu

   Galaxyn esittämä mbalax (lausu: mbalah) on Senegalin omaa omintakeista modernia popmusiikkia, joka perustuu selkeästi senegalilaiseen perinnemusiikkiin. Tyylin ovat tehneet maailmankuuluksi mm. sellaiset tähdet kuin Youssou N'Dour ja Baaba Maal. Galaxy soittaa myös täysin perinteisiä senegalilaisrytmejä, varsinkin Wolof-heimon rytmejä, käsintehdyin sabar-rummuin. Johtajarumpuna toimii tällöin "puhuva rumpu", tama, jota Yamar Thiam soittaa sukunsa perinteisellä taidolla.

   Galaxy on yksi korkeatasoisimpia ja ammattitaitoisimpia afrikkalaisyhtyeitä koko Euroopassa. Senegalissa yhtye on kohonnut myös suosituimpien joukkoon

   Categories: University & Alumni | Performing Arts

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near PERUTTU: RAOUL BJÖRKENHEIM & YAMAR THIAM SENELECTIC UNIVERSE, GALAXY. Book your stay now!