NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Antwerpen, Belgium

  Recent Locations

   Charlemagne Palestine - Oren Ambarchi - Eric Thielemans in Antwerpen


   • Charlemagne Palestine - Oren Ambarchi - Eric Thielemans Photo #1
   1 of 1
   September 24, 2020

   Thursday   7:00 PM

   Antwerpen, Antwerpen

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Charlemagne Palestine - Oren Ambarchi - Eric Thielemans

   Charlemagne Palestine is een artiest, performer, componist en muzikant afkomstig uit New York. Hij leefde en werkte in Californië en Zwitserland en woont vandaag in Brussel.

   Hij is niet in een bepaald hokje onder te brengen en is nooit gestopt met zichzelf te vernieuwen. Hij stond dicht bij Fluxus, bij Tony Conrad, La Monte Young en Terry Riley, bij Morton Subotnick of nog bij Laurie Anderson of Sonic Youth. Zijn optredens waarbij hij elektronische of akoestische instrumenten gebruikt, zijn beklijvend. Zijn sjamanistische en rituele acts, zijn meeslepende, vreemde en obsessionele installaties maken van hem een van de meest bijzondere figuren van onze tijd.

   Oren Ambarchi daarentegen is een productief componist en multi-instrumentalist. Sinds de jaren 90 heeft hij, wars van de esthetische grenzen en muzikale genres, o.m. gewerkt met Alvin Lucier, Keiji Haino, Jim O’Rourke en Ricardo Villalobos. Eric Thielemans, een klassiek geschoold drummer, houdt zich bezig met iets tussen jazz en vrije improvisatie, veeleisende muzikale projecten en ontmoetingen met wetenschappers en ook schrijvers.

   Een originele ontmoeting die krachtig en explosief belooft te worden, in de bar van de Showroom. Wordt gevolgd door de presentatie en de lancering van het gloednieuwe album van dit trio.


   - Vrije toegang met ticket voor de tentoonstelling

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Charlemagne Palestine - Oren Ambarchi - Eric Thielemans. Book your stay now!