NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Antwerp, Belgium

  Recent Locations

   Yasiin Bey in Antwerp


   • Yasiin Bey Photo #1
   1 of 1
   April 12, 2020

   Sunday   8:00 PM

   286 Turnhoutsebaan
   Antwerp, Antwerpen 2140

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Yasiin Bey

   Tickets blijven gewoon geldig. Tickethouders die er niet bij kunnen zijn op 12 april krijgen hun ticket terugbetaald. Zij kunnen hiervoor contact opnemen via terugbetaling@deroma.be of telefonisch via 03 600 16 60. 


   Hiphopveteraan voor fans van Black Star, Talib Kweli, Nas en Gang Starr.

   Twintig jaar is het ondertussen geleden dat Mos Def met Black On Both Sides een van de absolute mijlpalen uit de hiphop uitbracht. Voorheen was hij vooral bekend als lid van Native Tongue Posse en als de helft van het iconische hiphopduo Black Star (naast Talib Kweli), maar vanaf 1999 kende iedereen binnen én buiten de hiphopscene de naam van Yasiin “Mos Def” Bey. Ondertussen is er veel gebeurd. Hiphop groeide verder uit tot hét belangrijkste muziekgenre van de 21ste eeuw en Yasiin Bey bevestigde zijn status als een van dé belangrijkste stemmen uit de scene met classics als The New Danger (2004), True Magic (2006) en The Ecstatic (2009). Daarnaast dook hij op in meer dan 30 films en slaagde hij erin met zijn sociaal bewogen teksten aandacht te trekken voor problemen als politiegeweld, racisme, nucleaire bewapening, Guantanamo en de slachtoffers van orkaan Katrina.

   In 2020 trekt Yasiin Bey op tour met Mos Def Black On Both Sides: The 20th Anniversary Tour, een show waarmee hij z’n solodebuut in de schijnwerpers zet zonder daarbij die vele andere classics uit het oog te verliezen. Wie hem twee jaar geleden in Openluchttheater Rivierenhof aan het werk zag of er vorig jaar bij was toen Black Star Jazz Midelheim op z’n grondvesten weet daveren weet dat je de doortocht van deze legende niet mag missen. Tot in De Roma!

    

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Yasiin Bey. Book your stay now!