NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Antwerp, Belgium

  Recent Locations

   Fritz Kalkbrenner in Antwerp


   • Fritz Kalkbrenner Photo #1
   1 of 1
   October 9, 2020

   Friday   7:30 PM

   Noordersingel 28
   Antwerp, Antwerpen 2140

   Performers:
   EVENT DETAILS
   Fritz Kalkbrenner

   De Berlijnse Fritz Kalkbrenner was zwaar onder de indruk van de technoscene van zijn stad in midden jaren ‘90. Fritz trad in de voetsporen van zijn broer en zette in die tijd de eerste stappen in de wereld van elektronische muziek.

   Sinds 2010 produceert Fritz zijn eigen muziek dat gekenmerkt wordt door een mix van soulful en deep electronic house die samensmelt met zijn eigen zangstem. Maar in 2018 besloot Fritz met zijn vijfde studioalbum Drown zijn koers te veranderen. Hij keerde terug naar het maken van volledig instrumentale underground house. Hij herontdekt zo zijn Oost-Berlijnse roots en belandt in een paradijs van creativiteit waar hij weer met oldskool drummachines en andere soorten oldskool hardware kan werken. Deze frisse wind leidde zelfs tot een nieuw eigen label, een nieuwe crew en twee nieuwe singles die eigenlijk al een beetje verklapten dat er een nieuw album aan zit te komen. True Colors is in maart 2020 te beluisteren en een maandje later te aanschouwen in Trix!

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Fritz Kalkbrenner. Book your stay now!