NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Antwerp, Belgium

  Recent Locations

   An Evening With Randy Newman in Antwerp


   • An Evening With Randy Newman Photo #1
   1 of 1
   June 17, 2020

   Wednesday   8:00 PM

   286 Turnhoutsebaan
   Antwerp, Antwerpen 2140

   Performers:
   EVENT DETAILS
   An Evening With Randy Newman

   In 2015 verkocht de geniale songwriter Randy Newman de grote zaal van De Roma tweemaal uit voor wat misschien wel de beste concerten van dat seizoen waren. In 2018 moest hij zijn twee uitverkochte concerten helaas annuleren, maar op 17 juni 2020 komt hij eindelijk terug naar De Roma! Met zijn indrukwekkende repertoire songs – gaande van zijn onvergetelijke filmmuziek tot hartverscheurende en satirische hits – behoort Randy Newman tot de grootste songwriters die ooit bestaan hebben. Het grote publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter om zijn scherpe, ontroerende en soms sarcastische teksten. Zijn teksten bulken van de ironie en kunnen binnen één strofe ongegeneerd op de lachspieren werken en (even later) onverhoeds naar de keel grijpen.
    
   Randy Newman begon zijn carrière als songwriter achter de schermen waarbij hij vele hits schreef voor andere artiesten.  In de jaren zeventig brak hij door met zijn eigen hits ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’. Ook de albums ‘Little Criminal’, het controversiële ‘Good Old Boys’ en de in 2008 uitgebrachte ‘Harps and Angels’ werden wereldwijde successen.

   Sinds de jaren tachtig legt Newman zich ook toe op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks, denk aan Toy Story (met het prachtige You've Got A Friend In Me), A Bug’s Life en Monsters Inc. Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Inmiddels staan er meer dan 35 albums op zijn naam en hij beschikt dan ook over een immens repertoire.

   Randy Newman heeft zijn absurdistische en satirische songs ondertussen al meer dan 50 jaar geperfectioneerd. Op laatste plaat ‘Dark Matter’ laat hij horen dat er nog altijd geen sleet zit op zijn unieke universum. 

    

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Concerts & Tour Dates | Film

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near An Evening With Randy Newman. Book your stay now!